Dvě těla bez známek života byla v sobotu nalezena v automobilu poblíž obce Kvítkov u České Lípy.

„Jednalo se o šestadvacetiletou ženu a jednapadesátiletého muže," uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Nalezený muž s ženou podle známých mrtvé dívky v minulosti tvořili pár. „Byla to strašně hodná holka, vždy usměvavá. Žili spolu, ona se od něho odstěhovala k matce a byla na sebe hrdá, on jí dost obtěžoval a jeho ego asi dost utrpělo," vypráví známá šestadvacetileté dívky.

Muž se s odchodem přítelkyně údajně nemohl vypořádat a v pátek jí měl podle informací příbuzných naložit pod smyšlenou záminkou v České Lípě do auta a odjet s ní z města.

Rodina ženy se v pátek obrátila na policii, aby ohlásila její zmizení. Příbuzní intenzivně pátrali i pomocí sociálních sítí, kde prosili svědky, kteří by mohli vidět automobil jednapadesátiletého muže, o pomoc. Policisté po ženě vyhlásili pátrání. Celá akce však skončila tragicky. „Případem se zabývají krajští kriminalisté, kteří vyšetřují okolnosti a příčiny smrti obou nalezených. V této souvislosti nařídili kriminalisté soudní pitvu, která bude provedena během zítřejšího dne," dodává policejní mluvčí.

Ačkoliv se příbuzným honí hlavou různé scénáře, policie více informací zveřejnit nechce. „V tuto chvíli provádějí kriminalisté nezbytné úkony trestního řízení, přičemž důležité pro posouzení případu budou i závěry soudní pitvy. S ohledem na tyto skutečnosti není možné uvolnit zatím žádné další informace," doplňuje Suchánková.