Na neukázněné řidiče budou ve větší míře dohlížet po celé léto. „Hlídky se zaměří zejména na dodržování stanovené rychlosti, způsobu jízdy a dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy či technický stav motorových vozidel,“ uvedla mluvčí krajské policie Vladimíra Šrýtrová.

Během třídenních kontrol v minulém týdnu policisté zkontrolovali bezmála 1500 řidičů, dopravního přestupku se dopustilo 248 z nich. Nejčastějším prohřeškem byl podle policejní mluvčí nevyhovující technický stav vozidel, a to celkem v 60 případech. Povolenou rychlost překročilo 48 šoférů. Rekordmanem byl řidič, který u Obory projížděl rychlostí 145 kilometrů v hodině. Policisté celkem rozdali pokuty za více než 88 000 korun.

„Hlídky odhalily čtyři řidiče pod vlivem alkoholu, všichni měli naměřené hodnoty okolo půl promile a jejich jednání bylo vyhodnoceno jako přestupkové,“ dodala Šrýtrová. Dva řidiči usedli pod vlivem drog, jeden řidič měl pozitivní orientační test na pervitin a druhý na pervitin a zároveň na marihuanu.

„Po dobu letních prázdnin budou probíhat ještě další dopravně bezpečnostní akce s cílem snížit počet dopravních nehod, následky dopravních nehod a svou přímou účastí v silničním provozu se budou policisté snažit ovlivnit celkovou bezpečnost a plynulost silničního provozu,“ podotkla Vladimíra Šrýtrová.