Drama se odehrálo v pondělí dopoledne na mělnickém mostě přes Labe. Byla to scéna jako z akčního filmu. Z téhle mrazilo.

V sanitce libereckých záchranářů, kteří za asistence českolipských policistů do beřkovické psychiatrické nemocnice převáželi psychicky nemocného muže z Českolipska, totiž došlo k potyčce. Pacient, který zjevně nechtěl podstoupit léčbu, se ve voze popral s policisty, kteří na něho dohlíželi.

V ohrožení přitom nebyla jen posádka sanitního vozu. Sportovní redaktorka Mělnického deníku Barbora Walterová musela se svým automobilem zastavit těsně za sanitkou.

„Jela jsem se synem z tréninku, když nás uprostřed mostu předjela sanitka. Přímo před námi zastavila, skoro jsem nabourala," líčila nepříjemný zážitek matka desetiletého chlapce, která viděla, jak ze sanitky vyskočil muž s pistolí v ruce a mířil na posádku. „Blížil se k nám, proto jsem zakřičela na syna, aby si okamžitě lehl na zadní sedačky, pak jsem šlápla na plyn a těsně kolem muže projela. To už od sanitky utíkal řidič a za ní se schovávala záchranářka," uvedla Walterová, která hned scénu z mostu ohlásila na linku 112.

Nemocnému muži se během potyčky v sanitě mělo podařit odzbrojit jednoho z policistů. To ovšem středočeští policisté, kteří se případem zabývají, zatím nepotvrdili.

Ke střelbě ovšem došlo. „Mohu potvrdit, že při incidentu došlo ke střelbě. Vzhledem k průběhu vyšetřování ovšem nemůžeme poskytnout další informace," konstatoval mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek.

Na psychicky nemocného muže, který měl v ruce svírat policejní pistoli, údajně druhý z policistů vystřelil. Kulka ho měla zasáhnout do ruky. Ani to ovšem prchajícího muže nezastavilo. Skočil z mostu do Labe. V tu chvíli už na místo mířili nejen policisté z mělnického obvodního oddělení, ale i kriminalistický technik, výjezdová skupina kriminalistů a hasiči s čluny, které nakonec nebyly potřeba. Zraněného muže se totiž podařilo z vody vytáhnout mělnickým policistům.

Mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová potvrdila, že muž utrpěl středně těžká poranění. Už ovšem neuvedla, zda je způsobila střelná zbraň nebo zhruba dvacetimetrový skok z mostu do vody.

„Během incidentu nedošlo ke zranění žádného člena posádky Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje," uvedl mluvčí ZZS LK Michael Georgiev.

Policisté případ dál vyšetřují.