Neustálé problémy a chybějící respekt k dospělým. Tak obhajuje své výchovné metody třiatřicetiletý muž z Českolipska, kterého policisté podezírají z týraní jeho desetiletého syna. Na situaci v rodině upozornili učitelé chlapce, kteří si na jeho těle všimli četných modřin.

Šlo o následky incidentu z konce června, kdy se podezřelý muž vrátil se svou manželkou a chlapcovou nevlastní matkou z restaurace domů silně opilý a rozzuřil ho fakt, že syn ještě neumyl nádobí. „Z uvedeného důvodu ho otec opakovaně udeřil pěstí do zad a hlavy, a když upadnul na zem, tak do něj ještě několikrát kopl. Pak musel chlapec umýt nádobí a jít spát bez večeře,“ popsala mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Otec, který má chlapce svěřeného do péče, při výslechu na policejní služebně jeho napadení  nepopřel, ale podle Balákové ho bagatelizoval. „Modřin a podlitin na chlapcově těle si  naštěstí všimli učitelé ve škole, kteří si s chlapcem nejprve pohovořili a následně informovali policisty,“ dodala mluvčí.  Lékařka hocha po napadení prohlédla a konstatovala, že utrpěl zhmožděniny a četné hematony. 

Policisté již zahájili úkony trestního řízení pro důvodné podezření za spáchání přečinů ublížení na zdraví a týrání svěřené osoby. Soud může třiatřicetiletého muže poslat do vězení až na pět let.