„Policisté zjistili, že má namířeno do Hrádku nad Nisou a začali ho pronásledovat. Po ujetí zhruba 20 kilometrů se ho pak pokusili zastavit na kruhovém objezdu v Hrádku nad Nisou služebním vozidlem se zapnutým světelným signalizačním zařízením," informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Jakmile šofér nisanu zátaras zpozoroval, vyhnul se mu a začal projíždět kruhový objezd v protisměru. Když se ho policisté snažili zastavit znovu a postavili mu do cesty služební vozidlo s rozsvíceným nápisem "STOP", tak ani nepřibrzdil, naboural do něj a pokračoval v jízdě směrem na Polsko.

Na prvním kruhovém polském objezdu nisan sjel na tamní cyklostezku a pokračoval divokou jízdou po ní. Policejní vozidlo sjelo také na cyklostezku a nisanu nadjelo. Cizinec se ocitl v pasti, za sebou měl hrádecké policisty a před sebou jejich kolegy z krajské dopravky. Auto proto zastavil a snažil se utéct, to se mu nepodařilo. Zadržen byl poblíž města Sieniawka asi dva kilometry od státních hranic s Českou republikou.

Mladík má kromě nedělní krádeže pohonných hmot za necelých šest tisíc korun, na svědomí ještě dalších minimálně 8 újezdů bez placení.

Cizinec se nebude zpovídat jen z krádeže, ale také z toho, že zranil dva policisty, kteří seděli v policejním autě tvořící zátaras. „Řidič služebního vozidla i jeho kolega při tomto nárazu utrpěli naštěstí jen lehčí zranění v podobě pohmožděnin," doplnila Baláková.