Tragédii, která se odehrála v pátek večer přímo na českolipském náměstí, dál vyšetřují policisté. „Pětadvacetiletý mladík vypadl z okna domu. Utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým později v liberecké nemocnici podlehl,“ připomněla tisková mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Zjišťují zavinění další osobou

„Událost objasňuje služba kriminální policie a vyšetřování, která ve věci nařídila provést soudní pitvu mladíkova těla. Policisté nyní zjišťují, zda se na jeho smrti podílela druhá osoba či nikoliv. Více informací přineseme po uzavření vyšetřování,“ doplnila mluvčí.

Svědci události, kterých v pátek nebylo málo, se shodují: vypadalo to jako by jej někdo z okna vyhodil. Půlkou těla visel přes parapet a snažil se chytit. Marně. Najednou mu vyletěly nohy vzhůru a mladý muž padal dolů.

Podle lidí znalých místních poměrů se v průjezdu domu scházeli narkomané. Jeden z čtenářů, kteří přispěli do diskuse na webu Českolipského deníku, napsal: „Bylo jen otázkou času, kdy se tam něco stane. Že se tam fetuje ve velkém, věděli snad všichni v okolí. Zřejmě jen policie ne.“

Byt, v němž se tragédie odehrála, prohlédli kromě policejních techniků také speciálně vycvičení psi. Ohledání místa trvalo několik hodin.