Třiačtyřicetiletého muže z Chomutovska a jeho o sedm let starší přítelkyně, která má trvalý pobyt na Mladoboleslavsku, si zaměstnanci prodejny poprvé všimli už počátkem dubna. Po jejich odchodu tehdy totiž zmizela z regálu větší část sladkostí, ačkoliv dvojice žádné takové zboží u pokladny neplatila.

Zlodějíčkům se stala osudná pondělní návštěva stejného krámu, neboť si je pracovníci dobře pamatovali. Když zjistili, že si dvojice opět chystá odnést nezaplacené zboží, obchod zamkli a přivolali policisty. Ještě před příjezdem policejní hlídky muselo chmatácké duo vrátit zpět do regálu dvě ukradené lahve alkoholu, čokoládu a kávu, vše za celkem 1595 korun. U pokladny přitom před zadržením platili jen jedny sušenky.

Policisté zjistili, že muž i žena už v posledních třech letech za majetkové delikty pobývali za mřížemi, a proto oba skončili v cele. Zde si dvojice počká na verdikt soudce o vině a trestu, který padne do osmačtyřiceti hodin od sdělení podezření z krádeže. Vzhledem k tomu, že jsou oba recidivisté, hrozí jim až tříletý trest odnětí svobody.