Celé to trvalo loni od května do listopadu a během té doby sedmadvacetiletý muž z České Lípy stačil odcizit rodině své partnerky majetek v celkové hodnotě 141 200 korun.

Mladík brzy zjistil, jak to u nich v domácnosti chodí a kam si rodina ukládá úspory. Jednoho dne pak trezorek s naspořenými 95 tisíci korun odcizil, a když v srpnu vše „prasklo", vrátil rodině zpět jen prázdný trezor bez peněz. Ke krádeži se ale poctivě přiznal a slíbil, že už se taková věc nebude nikdy opakovat. Rodina k němu byla skutečně velkorysá, odpustila mu, a to, že u nich kradl, nikdo policistům nenahlásil.

Klid v domě bohužel netrval dlouho. Když rodiče mladé ženy odjeli na dovolenou, vykradl jim tentokrát trezor s penězi a zlatými šperky, který našel v jejich ložnici. Tím jim způsobil škodu za 32 750 korun. Tentokrát ale majitelům domu došla trpělivost a zloděje ze svého domova vyhnali. Navíc na něj podali trestní oznámení.

Policisté zjistili, že byl v roce 2013 za krádeže Okresním soudem v České Lípě pravomocně odsouzen ke 300 hodinám obecně prospěšných prací, což mu o rok později stejný soud svým rozhodnutím změnil v nepodmíněný trest odnětí svobody v trvání 136 dnů. Vězení opustil loni v březnu a brzy na to se sblížil s oznamovatelkou.

„V minulém týdnu si muž převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin krádeže, za který mu tentokrát hrozí až pětiletý trest odnětí svobody, " uvedla Ivana Baláková, mluvčí českolipské policie.