Na jeho dopadení stačilo policii jen něco přes hodinu, schovával se doma v posteli. ČTK o tom dnes informovala krajská policejní mluvčí Ivana Baláková.

"Vzhledem k tomu, že jde o mnohonásobně trestaného muže, podala vyšetřovatelka státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vyšetřovací vazby. Ten však státní zástupce neakceptoval, trestní stíhání obviněného proto probíhá na svobodě," doplnila Baláková.

Přepadení se stalo na Boží hod krátce před 04:00 v ulici 5. května v Liberci. V baru byl v tu chvíli jen on a barmanka. "Útočník s ženou nejprve komunikoval, pak se z ničeho nic natáhl přes bar a popadl nůžky. Těmi před ní začal šermovat a vyhrožovat jí, že jí ublíží, pokud mu nevydá tržbu," popsala událost Baláková. Vyděšená žena mu peníze dala a on s nimi odešel, barmance nijak neublížil. "Policisté okamžitě začali po pachateli loupeže pátrat a dopadli ho zhruba v 5:15 v místě jeho přechodného bydliště," dodala policejní mluvčí.

Podle Balákové nejde o jedinou loupež o vánočních svátcích v Liberci. Na Štědrý den kolem 18:00 přepadl v ulici Květnové revoluce neznámý útočník 76letou ženu. "Přiběhl k ní zezadu a vytrhl jí z ruky kabelku. Žena při útoku ztratila rovnováhu a upadla na chodník, přitom si zlomila na obou rukou pažní kosti a také si pohmoždila oko," popsala přepadení Baláková. Žena musela být hospitalizována na traumatologii a její léčba podle lékařů potrvá nejméně dva měsíce. Po muži policie pátrá, hrozí mu až tři roky vězení.