Nachází se zde totiž ekofarma zabývající se chovem koní, ale i koz a ovcí. Kromě těchto zvířat zde nalezneme přímo minizoo. No považte, kolikrát jste viděli pobíhat v českých kotlinách ptáky emu a lamy a mohli je i sami nakrmit.

Při troše pátrání objevíte i vodní želvu. Součástí minizoo jsou i různé druhy ptactva, od slepic a pávů až po papoušky.

Svůj čas můžete zpestřit projížďkou na koni, prohlídkou stájí čítající téměř dvě stovky koní a nádhernou procházkou na okolní luka. Malé uličníky určitě nadchnou traktory a jiná technika. Svoji energii pak mohou vybít na dětském hřišti. Ztracenou energii pak mohou načerpat v místní restauraci, kde si určitě vyberou svoji oblíbenou zmrzlinu či limonádu.

A pokud by vám jeden den nestačil, stejně jako nám, na farmě je i možnost ubytování v příjemném penzionu s nádhernými pokojíky a vlastní koupelnou.

Pro ty, co si koně oblíbí tak, že by se jim rádi více věnovali, nabízí farma i takové vyžití. Dětem se tak dostane výuka jezdectví oplátkou za to, že pomohou s péčí o koně. Spojí tak příjemné s užitečným, poznají nové kamarády a lecčemu novému se naučí.

Člověk by nevěřil, že kousek od Ústí nad Labem narazí na tak nedotčenou a krásnou přírodu. Je to ideální místo pro rodinný výlet. Na své si přijdou jak děti, malé i velké, tak i dospělí. Co říkáte? Co si udělat netradiční piknik a strávit den v přírodě?

Do Slavošova je možno se dostat autobusem z autobusového nádraží v Ústí nad Labem, další možností je udělat si asi hodinovou procházku z Povrlů nebo samozřejmě autem odkudkoli. Míst na zaparkování je na farmě dostatek. ve Slavošově se také konají akce pro veřejnost.

Zaslala Lenka Berrneouche