To vše a mnohem více nabídne sobotní Den s policií a ostatními složkami IZS, který se bude konat v sobotu 9. září na autodromu v Sosnové.

Již 16. ročník začne v 10 hodin a potrvá do odpoledních 15 hodin. Pro návštěvníky je připravený bohatý program, který nadchne dospělé i děti. Hned půl hodiny po zahájení akce se předvede Pražská jízdní policie, po nich bude probíhat ukázka práce policejních psovodů se speciálně vycvičenými psy a další představení. .„Ve 14 hodin pak proběhne společný zásah hasičského záchranného sboru, zdravotnické záchranné služby a policistů při simulované dopravní nehodě,“ popsala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Akci již tradičně podpoří svou přítomností městská policie Česká Lípa i město samotné. Strážníci si připravili vědomostní soutěže pro malé cyklisty. Návštěvníci mohou využít bezplatnou kyvadlovou dopravu z konečné autobusu Špičák Dlouhá Česká Lípa, následuje zastávka u KD Crystal, odtud autobus pokračuje na Autodrom Sosnová a zpět.

„Děti si u nás zasoutěží v nejrůznějších disciplínách a motoristé si na bezplatné škole smyku mohou vyzkoušet své řidičské dovednosti,“ doplnila Ivana Baláková. Nebude chybět ani program Besipu s tematikou bezpečnosti v silničním provozu, tým „Řídím, piju nealko“.