Koncert bude věnovaný hlavně sedmileté Sáře Stýblové a její rodině z Doks, kterým se před necelými třemi lety změnil celý život. Po vážné autonehodě se stala Sára téměř nepohyblivá.

Tradiční vystoupení učitelů se bude konat 14. dubna od 18 hodin v Rytířském sále dokského zámku. Vystoupí umělci z ZUŠ Doksy a další hosté z Českolipska. Těšit se můžete například na tanec, zpěv, klavír a kytaru. „Na koncertě mohou návštěvníci přispět dobrovolným vstupným, i drobná částka pomůže. Vybrané peníze budeme přímo na místě předávat v plné výši rodině Sárinky," říká Hana Jungmanová, ředitelka Základní umělecké školy Doksy.

Situace malé Sáry není okolí lhostejná. „Díky uspořádání koncertu bylo dále zahájeno hned několik sbírek v našem okolí. Jednu pořádá například Základní a Mateřská škola Tomáše Ježka v Ralsku," dodává Jungmanová.

Malé Sáře se také rozhodlo pomoct zastupitelstvo města Doksy. Vedení města začátkem měsíce schválilo na zastupitelstvu návrh na finanční dar v hodnotě 46 035 korun. Tyto peníze Sáry rodina využije na speciální kočárek, díky kterému se dostane i se svým postižením ven, tedy do přírody, mezi kamarády a později třeba i do školy.