„Jsem velmi potěšen, že mě oslovili právě organizátoři plesu v České Lípě a nabídku moderování jsem samozřejmě velmi rád přijal," říká Bernatský o „Plesu v bílém", jak se letošní ples města tituluje.

Radost z českolipského „angažmá" má u oblíbeného moderátora jeden přednostní důvod. Českou Lípu i Českolipsko totiž dobře zná. „Dědeček mojí manželky Kateřiny totiž bydlí v Zákupech a my s rodinou tu trávíme hodně volných chvil," přiznal Bernatský. „Můžu tak tentokrát práci spojit s návštěvou dědečka a na ples to budu mít co by kamenem dohodil."

Mimochodem o trase ze Zákup do České Lípy tvrdí: „Mám ji v malíčku." A přidává vysvětlení: „Velmi často tu třeba překonávám svoje běžecké rekordy."

Na českolipský ples se prý stejně jako na kteroukoliv jinou akci ať už jde o sportovní přenos nebo ples důkladně připravil. „Snažím se vždy do scénářů akcí vložit i něco ze sebe a doufám, že se nám to podaří i tentokrát. Rád bych si třeba u vás na plese zazpíval a určitě přivezu i pár kuriózních a vzácných dárků od světových či domácích celebrit do speciálního losování cen," dodal televizní sympaťák.

K tanci bude na českolipském plese hrát liberecký Big ´O´ Band, se kterým jako hosté vystoupí zpěváci Jan Kříž a Daniela Šinkorová. Speciálními hosty bude taneční dvojice ze StarDance Tereza Bufková (českolipská rodačka) a Radek Banga.

Začalo to letem do Havany

Vystoupí také sólisté baletu Národního divadla Praha, Českolipský dětský sbor, Taneční škola Duha a proběhne módní přehlídka Reas agency. V restauraci bude hrát Abba world revival a Pegas.

Hvězdné moderátory i hosty si Česká Lípa na své plesy zve už od roku 2006, kdy vedení KD Crystal (tehdy v čele s Martinem Prokešem) poprvé připravilo trochu jiný ples, tehdy jako cestu letadlem na trase Česká Lípa - Stockholm - Havana.

Programem provázela dvojice ze seriálu Rodinná pouta Jana Infeldová a Kryštof Rímský. Kromě nich vystoupil Petr Malásek či Heroldovo kvarteto. Hlavním aktérem se stala Abba world revival a od půlnoci návštěvníci tančili v kubánském stylu se skupinou Mediterien.

V roce 2008 na plese města Česká Lípa vystoupil také populární orchestr Pajky Pajk s kapelníkem Milanem Kumžákem, které proslavila televizní soutěže StarDance. Už tehdy v sále KD Crystal doprovázela orchestr také zpěvačka Dasha či zpěvák Dušan Kolár. Ples moderovali sourozenci Gondíkovi. Vloni měl ples města také hvězdného moderátora, večerem provázel Leoš Mareš.