Už příští pátek, tedy 29. června, se otevře areál bikeparku na Dobré Vodě v Jablonci pro fanoušky dobré muziky. Návštěvníci třetího ročníku JBC Festu se mohou těšit na dvě scény, na kterých se vystřídá více než dvacet interpretů.„Naším snem bylo uspořádat v Jablonci nad Nisou festival, který si vybuduje svoji tradici a do města se bude vracet každý rok,“ poznamenal hlavní organizátor Tomáš Slavík, známý cyklista specializující se na fourcross.

Ornitologové kroužkovali 17. června tři čapí mláďata, která se narodila páru na bývalém továním komíně v Jezvé na Českolipsku.
OBRAZEM: Malí čápi dostali kroužky

V pátek 29. června otevře areál své brány už v 15 hodin. Představí se kapely jako třeba matador české scény Krucipüsk, bavič Xavier Baumaxa, punková klasika Plexis nebo například taneční dechovka s balkánskými prvky Circus Problem, která vás nenechá vydechnout.

V rytmech electroswingu v podání Mydy Rabycad se rozvlní návštěvníci sobotního večera. Dále vystoupí ska kapela Fast Food Orchestra nebo třeba v Jablonci velmi oblíbená formace se svítícími botami a superhrdinskými obleky Super Hero Killers. Po oba dny k tanci i poslechu po doznění posledních kapel zahrají Djs.

JBC Fest na Dobré Vodě v Jablonci nad Nisou láká tisíce návštěvníků.Zdroj: Pořadatelé festivalu

Vstupenky na festival zakoupila i jablonecká radnice, a to v celkové hodnotě sto tisíc korun. Věnuje je všem zastupitelům, zástupcům Libereckého kraje nebo složkám Integrovaného záchranného systému.

Na 240 závodníků přihlásilo své autovraky do devátého ročníku demoličního závodu autovraků s názvem Destruction derby, který má už svou tradici na Autodromu v Sosnové.
FOTO: Závody vraků pobavily autodrom

Jablonec tak chce skupinám i jednotlivcům poděkovat za práci pro město. „Máme uzavřenou smlouvu s pořadatelem o spolupráci. Na základě této smlouvy kupujeme vstupenky na festival v hodnotě sto tisíc korun,“ informovala vedoucí kanceláře primátora jabloneckého magistrátu Jana Matěchová.

Prohlédněte si galerii z loňského ročníku

Zastupitelé dostávají vstupenky na festival každým rokem. „Předloni jsem lístky obdržel, letos nám je zřejmě rozdají na našem zasedání,“ poznamenal zastupitel Pavel Žur.

Podle Matěchové vznikla myšlenka na uspořádání JBC Festu na základě poptávky diváků i účastníku závodů JBC 4X Revelations. Na světovou sérii ve fourcrossu, která se koná na stejném místě jako JBC Fest, každoročně přicházejí i tisíce lidí. „Obě akce přilákají do Jablonce spoustu návštěvníků a kromě rozšíření sportovní a kulturní nabídky šíří i jméno města,“ doplnila Matěchová.

Návštěvníci festivalu, kteří nejsou místní, se většinou ubytovávají v okolí Dobré Vody. Loni na dvoudenní festival přišly zhruba 3000 lidí. Kapacita areálu je o dva tisíce víc.

Nedaleko od léčebny pro dospělé je rozlehlý komplex funkcionalistických budov, kde sídlí Dětská léčebna.
Cvikovská léčebna respiračních nemocí je potěchou pro plíce i pro oči