„Soutěž se koná pod názvem Novoborský pohár a má velkou podporu radnice. Vstřícný přístup našich zastupitelů nás velice těší, schválený grant pomůže financovat nájem za sportovní halu a umožnil tak soutěž vůbec uspořádat. Vidíme to jako dobrý příklad podpory sportu mládeže i možné využití leckdy diskutovaného využití sportovní haly“, uvedla ředitelka soutěže Pavlína Mossigová.

Soutěž je pro všechny věkové kategorie od dětí až po seniory. Začátek je od 10 hod a tančit se bude celý den až do pozdního odpoledne, kdy soutěž vyvrcholí finálovými koly hlavních kategorií. Páry se utkají v tancích standardních (waltz, valčík, tango, quickstep), latinsko-amerických (cha-cha, rumba, samba, jive) i v kombinaci tanců, kde se objeví i česká polka.

Průběh soutěže zpestří bohatá tombola, ukázky úspěšných novoborských mažoretek a jako překvapení bude účast skutečného kouzelníka, který bude kouzlit přímo v řadách diváků.

Ředitelka soutěže Pavlína Mossigová k tomu dodává: „Letos se jedná o první ročník, tak doufáme, že se nám premiéra vydaří a že se z Novoborského poháru stane tradiční sportovní akce. Všechny příznivce společenského tance srdečně zvu toto neděli do novoborské sportovní haly, bude to stát za to.“

Soutěž, která se koná v neděli 5. června, je mimořádnou příležitostí přivést taneční sport do Nového Boru a představit ho široké veřejnosti jako atraktivní sportovní disciplínu. Je vypsána pro všechny věkové kategorie od dětí až po zkušené seniory. Začátek soutěží je od 10 hod a tančit se bude celý den až do pozdního odpoledne, kdy soutěž vyvrcholí finálovými koly hlavních kategorií

Podtitul Novoborského poháru je Astera Cup, vítěz hlavní kategorie si totiž odveze putovní křišťálový pohár, který exkluzivně pro tuto příležitost navrhlo a vyrobilo sklářské studio Astera. Soutěž se setkala s velkou podporou řady sklářských firem, které věnovaly své krásné výrobky nejen jako ceny pro vítězné páry, ale také do opravdu bohaté tomboly.

Tombola se nekupuje, ale losuje ze vstupenek, takže má šanci odnést si něco krásného opravdu každý, taneční páry z celé republiky, diváci i pozvaní hosté. Jistě si budou pamatovat, že byli v Novém Boru a že mu stále ještě můžeme pyšně říkat Město skla.

Mezi soutěžícími nebudou chybět zástupci Dětského tanečního klubu Boráček, který zažívá hvězdné období své jedenáctileté historie. Zkušený tým lektorů, pod vedením trenérské dvojice Pavlína Mossigová a Lukáš Hanich, dovedl v letošní sezóně své svěřence k mimořádným kolektivním i párovým úspěchům, které korunovala bronzová medaile z Mistrovství České republiky SUT (Svaz učitelů tance) v plesových formacích.