Letitý spor o vyřešení situace v Pekelných dolech zatím nemá konce. Podle rozhodnutí úřadů musí být v Pekelných dolech zbourány toalety a některé příčky. Důvodem je údajně černá stavba toalet. Zda je toto rozhodnutí odůvodněné či ne, je velkou neznámou. V době, kdy zde sídlil velkosklad ovoce a zeleniny, tu toalety byly a funkční.
„Bohužel je to tak, WC musím zbourat, prý je to nepovolená stavba. Jenže toalety tu byly už dříve a já je pouze opravil a zprovoznil. Naštěstí mám již připravené náhradní řešení toalet, “ řekl nám Miroslav Krejčí, současný majitel Pekelných dolů.
V roce 2005 bylo dohodnuto se zástupci města Cvikov a Motoklubem Pekelné doly, že je potřeba zajistit legalizaci veškerých stavebních úprav ve skalních prostorách a činností klubu. Od té doby se mnoho nezměnilo a spory se táhnou až dodnes.
„Sám Miroslav Krejčí v dopise, který nám poslal, slíbil, že po sezoně v roce 2006 dá vše dopořádku. Do dnešního dne se tak nestalo. Město tak jedná pouze podle toho, co mu ukládá zákon,“ řekl deníku Ivo Čeřovský, starosta Cvikova.
Motoklub Pekelné doly opět připravuje každoroční akci „Vyhánění netopýrů“ na 19. května. Protože akce ve Cvikově být nemůže, bude se konat v České Kamenici. Na své si přijdou i děti, které vlastní jednostopá vozítka, mají si je přivézt a zůčastnit se spolu s motorkáři „Spanilé jízdy“.