Oslovení dopravci, kteří od Městského úřadu v České Lípě obdrželi nabídku zúčastnit se koncesního řízení na zajištění městské hromadné dopravy, jsou překvapeni vysvětlením starostky Hany Moudré.
Ta totiž říká, že jde vlastně o průzkum trhu.
Jak jsme již informovali, město vyhlásilo koncesní řízení na městskou dopravu v České Lípě a do Sosnové. Oslovilo šest dopravců z našeho regionu.
„Vzhledem k tomu, že jsou v současné době projednávány podmínky provozu městské hromadné dopravy na příští rok a zastupitelstvo města bude projednávat rozpočet roku 2008, nechává odbor dopravy provést monitoring aktuálních nabídek služeb a cenových relací na trhu hromadných dopravců,“ uvedla včera starostka Hana Moudrá.

Jednou z oslovených firem je ČSAD Česká Lípa. Její ředitel David Mahdal potvrdil, že nabídku obdrželi.
„Samozřejmě si ve stanoveném termínu vyzvedeneme dokumentaci. Pak zvážíme, jestli podáme nabídku,“ řekl David Mahdal.
Na otázku, co říká na vysvětlení, že jde o průzkum trhu, uvedl: „Tuto informaci máme pouze z Deníku a překvapuje nás. Uvidíme, zda to bude specifikované v zadávací dokumentaci, ale ze zaslaných dokumentů není jasné, že by šlo jenom o získání info,“ konstatoval ředitel ČSAD Česká Lípa.
Dodal, že zájem o zakázku firma rozhodně má.

O koncesi se bude ucházet také firma Vett. Její předsedkyně představenstva Alena Cajthamlová potvrdila, že také obdrželi nabídku a budou se o koncesi ucházet.
Na stejný dotaz odpověděla: „Postoj radnice neznám a nevím, co to má pro ně přinést. Beru to jako poptávkové řízení, kde je osloveno několik firem, a která bude městu nejlépe vyhovovat, zakázku dostane,“ řekla Alena Cajthamlová.

Další zprávy z regionu najdete zde