Od gabonských hranic vzdálených 700 kilometrů od jejich základny v Brazaville přijely nadšené a přivezly také první úspěchy.

Dvouletá fena belgického ovčáka například obstála při jednom z prvních označování nábojů. „Připravovala se na to až tady v Kongu, ale zvládla to skvěle. Šli jsme do lesa, kde měli pytláci stan. Já jsem šla s Camou jako poslední a nevšimla jsem si igelitky, která ležela vedle motorky, co patřila pytlákům. Cama zastavila, očuchala jí, strčila hlavu do igelitky a dál hledala. Ani se nehnula, i když jsem jí pobízela, aby pokračovala, a nakonec začala štěkat. A byla tam nepoužitá kartuše. V tašce bylo použité oblečení a kartuše byla schovaná v něm. Další kartuše našel Rik ve stanu a spolu s nimi také mrtvá zvířata," vypráví Böhme.

Jak cvičitelka líčí své další zážitky? „Tak se teď ještě rychle ozývám. Za chvíli máme odjezd na akci asi 700 km. Včera bylo předvádění před americkou ambasádou se psy. A byli nadšení, Cama tam byla také a poprvé pracovala s Mbonem mimo trénink. Šupiny z luskouna super, skákala po autech a pak hrabáním je označila Pod betonem slonovina taky super a Mbon byl z Camy nadšený, že mi včera řekl, ať si na akci vezmeme Shona a Rika a Camu ať mu tam nechám, že potřebuje trénink (smích). Ale ne, Camička odjela se mnou. Co osud nechtěl, odešel mi počítač, takže funguju zatím jen na mobilu přes wifi.

Úžasná akce v Zanagě, několik dnů chytání pytláků. Hned první den se střílelo do vzduchu, abychom pytláky, kteří chtěli ujet, zastavili. Cesta do Zanagy existuje jen jedna, právě je tu období dešťů, což byl docela problém. Pršelo pomalu celou cestu, asi tři hodiny, zažila jsem to, co jsem zatím znala jen z televize, když se z části silnice stal jeden velký potok. Auto se potopilo, voda natekla dovnitř, přes přední okno nebylo ani trochu vidět, ale zážitek to byl obrovský a nezapomenutelný."