V České Lípě si mohou lidé jít opéct buřt na hrad Lipý, kde pořádá pálení čarodějnic DDM Libertin. Program začíná už v 16:00, návštěvníci si budou moci vyrobit čarodějnici, zatančit na živou muziku i vybrat z bohatého občerstvení. Děti mohou přijít v maskách.

Na mimoňském koupališti vzplane oheň v 19:30. Už v 17:30 si však dají všechny čarodějnice místní i přespolní sraz u hasičské zbrojnice. K ohništi půjdou průvodem, do kroku jim bude vyhrávat živá hudba. Po setmění slibují organizátoři ze sboru dobrovolných hasičů a DDM Vážka ohňostroj.

Před klubovnou hasičů ve Stráži pod Ralskem se děti v 18:00 dočkají malého občerstvení. Hodinu poté vyjde lampiónový průvod na pláž Horeckého rybníka, kde se zapálí oheň. Masky čarodějnic a jiné pohádkové postavy jsou vítány.

Čarodějnice se slétnou i do dubského Nedamova v 17:00. Pro čarodějnice jsou připraveny soutěže i odměny a samozřejmě ohniště na opékání buřtíků. Večer bude hrát skupina Tercie.

První májový den pořádá město Dubá na náměstí Jarní slavnosti. „Slavnosti otevírá dechová hudba Ústečanka ve 13:00, těšit se můžete na průjezd historických bicyklů Veteránů Dubá, vystoupení Dubských mažoretek a navštívit můžete výstavy v Galerii Šatlava na radnici," zve asistentka starostky Leona Maříková.

Sklářská krčma v Lindavě se od 15:00 na celý den změní na krčmu čarodějnickou! Akcí provází čaroděj Mrakomor a obsluhovat budou místní babizny. Se skláři kouzelníky si můžete sami vyrobit skleněného hada, babské ucho, kuří pařátek, nebo věšteckou kouli.

V areálu Termit v Doksech nebude u ohně chybět hasičský guláš a další občerstvení. Masky vítány.

Průvod čarodějnic ve Starých Splavech vyrazí v půl sedmé od místní školy před hasičskou zbrojnici, kde bude nejen hořet velká vatra, ale také hrát živá muzika.

Další čarodějnické tipy z regionuBLATCE od 20.00
Sraz je na Blatcích u odbočky na Roveň, odtud se průvod vydá pod Housku k rybníku.
BLÍŽEVEDLY od 19.30
Lampionový průvod vyrazí v půl osmé od obecního úřadu. Masky dostanou sladkou odměnu.
BOHATICE od 18.00
Občerstvení i zábava zajištěna. Hraje kapela Hurwajs.
BRNIŠTĚ od 18.30
Sraz na návsi u obchodu.
JESTŘEBÍ, PROVODÍN od 18.00
Za mateřskou školou v Jestřebí budou děti hledat čarodějnici, aby ji mohli upálit. Ve 21 hodin vyrazí na cestu lampionový průvod.
KOZLY od 17.00
U místní hospůdky se budou nejen pálit čarodějnice, ale také stavět tradiční májka.
KRAVAŘE od 18.00
Na fotbalovém hřišti nebude chybět dětská diskotéka s DJ Lukášem a prezentace hasičů.
KVÍTKOV od 17.00
Zdobit se bude kolo májky a nebude chybět přípitek čarodějnickým nápojem. Vše u hospůdky.
NOVINY P. RALSKEM od 18.30
Lampiónový průvod vyrazí od obecního úřadu na hřiště. V 19 hodin zapálení vatry. K tanci a poslechu hraje Martin Dejdar. V pozdních večerních hodinách vystoupí skupina GOLEM šermíři v brnění s ohněm.
NOVÝ OLDŘICHOV od 19.00
Ocenění čeká na ty, kteří zapojí svou fantazii a čarodějnici si vyrobí nebo se za ni převléknou. Připravené jsou i soutěže. Pálení se koná u kostela.
PERTOLTICE od 18.00
Vyhlášení nejhezčí masky, soutěže, opékání vuřtů, v 21.30 ohňostroj. Slet je u obecního úřadu.
PRYSK od 18.00
Zábavný večer pro děti i dospělé u koupaliště v Horním Prysku.
SKALICE od 19.00
Sraz u hasičské zbrojnice, občerstvení zajištěno.
SLOUP V ČECHÁCH od 18.00
Sraz průvodu před školou, odkud se čarodějnice vydají ke koupališti.
STRUŽNICE od 18.00
Soutěž o nejhezčí masku, pohoštění a hudba na hřišti v Jezvé.