Na výstavbu čerpací stanice v Doksech se obyvatelů blízkých paneláků neptali. Územní plán, který zastupitelé města schválili v roce 2004, počítá s výstavbou čerpací stanice v sousedství hlavního tahu z České Lípy na Mladou Boleslav. „Pokud vím, zaznamenal náš stavební odbor připomínky k výstavbě čerpací stanice od několika dotčených úřadů. Nedostatky se však týkaly především inženýrských sítí, které investor v průběhu řízení odstranil. Ostatní účastníci územního a stavebního řízení připomínky neměli a žádost o stavební povolení byla schválena,“ sdělil Deníku starosta Doks Zdeněk Krenický.
„Pozemek určený k výstavbě čerpací stanice je v přímém sousedství pouze jednoho soukromého majitele pozemku, který se k územnímu i stavebnímu řízení vyjádřil kladně. Stejně tak se vyjádřili i ostatní majitelé přilehlých pozemků (Ředitelství silnic a dálnic, Státní pozemkový fond),“ řekl referent stavebního odboru Městského úřadu v Doksech Václav Gottstein.

„Majitelé vzdálenějších pozemků nebyli účastníky řízení a zákon nám neukládá povinnost získat od nich vyjádření k řízení,“ dodal Václav Gottstein.
Ačkoli v blízkosti čerpací stanice je hustá zástavba bytových panelových domů, jejich obyvatelé se k územnímu ani stavebnímu řízení vůbec nevyjadřovali. „Lidi si čerpačku nepřejí. Blízko je dětské hřiště, lidé tam staví rodinné domy, a když si pozemky od města kupovali, tak jim nikdo o plánu vystavět zde čerpací stanici neřekl,“ řekl opoziční zastupitel Bohuslav Veselý.
Z uvedeného vyplývá, že ani nesouhlas místních obyvatel nezabránil výstavbě čerpací stanice, která už začala. Ze zákona totiž nikdo nemá povinnost ptát se lidí na jejich názor, a tak se jich také nikdo neptal.