„V novém dvouhodinovém programu pod názvem Historický fenomén se představí ojedinělá drezúra tří afrických slonů. Cirkus Humberto je jediný v Česku, který má toto originální číslo na programu. Dále uvidíte africké zebry, asijské lamy, koně, medvědy, velbloudy, somálské lvy, dromedáry, a mnoho dalších zvířat," zve do šapitó syn ředitele cirkusu Hynek Navrátil.

Ohebná Mongolka

V novém programu cirkusu má premiéru i mladá hadí žena Amra Dungu z Mongolska, která ohýbá tělo v neuvěřitelných směrech. Představí se mladé duo Natalya a Filip z Ruska, které předvádí neobvyklé vystoupení s rychlopřevlékáním.

Diváci uvidí tango tanec Hula Hoop v podaní mladé Ukrajinky Inky Klachevske či vzdušnou akrobatku Otiliu z Maďarska v kruhové hrazdě. Pod cirkusovou střechou předvede své umění na vertikálních popruzích akrobat Ludwig z České republiky.

Ojedinělá možnost

„Do České Lípy jezdíme jen jednou za dva roky. Naše představení jsou vždy unikátní," říká principál cirkusu. V cirkusovém zvěřinci je k vidění více než osmdesát zvířat. Největší jeho pýchou jsou však lvi. Humberto se řadí ke špičkám ve svém oboru, co se počtu královských šelem týče. Lvi jsou nejvyhledávanější atrakcí, divákovi se občas tají dech při předvádění jejich dovedných kousků za účasti drezéra Hynka Navrátila juniora. Cirkus má i vlastní odchov.

Zájemci s námi mohou soutěžit o vstupenky zdarma, a to již dnes na facebooku Českolipského deníku. Cirkus Humberto je v České Lípě až do neděle.