Pondělí 27. ledna:

Nový pokoj pro důstojné loučení se životem otevřeli v českolipské nemocnici. Tzv. hospicový pokoj je zde už třetím svého typu. Pacient může v tomto nadstandardně vybaveném pokoji s hospicovým lůžkem trávit poslední chvíle života společně se svým rodinným příslušníkem, v soukromí a klidu.

Česká Lípa má už třetí variantu nového divadla. Představitelé místní radnice v pondělí oznámili plány, že se divadelní sál vměstná do starého kulturního domu Crystal. Celý článek ZDE: Nový plán Lípy: divadlo neopraví, ale vybuduje ho v Crystalu

Úterý 28. ledna:

Hodně drahý chleba si teď mohou upéct provozovatelé jedné zastavárny v České Lípě. Podvodníkovi vyplatili 23 000 korun v domnění, že od něj kupují elektroniku. V tašce, kterou jim předal, ale nakonec našli tři kilogramové směsi na domácí výrobu chleba. Více ZDE: Cizinec přelstil obsluhu zastavárny. Prodal jim směs na chleba

Horké téma České Lípy „Kdy už bude ten McDonald?" se může uzavřít. Nadnárodní řetězec restaurací s rychlým občerstvením včera prostřednictvím své tiskové mluvčí oznámil, že se do České Lípy za současných ekonomických podmínek nechystá. Čtěte ZDE: Adios, hamburger! McDonald´s v Lípě ještě roky nebude

Vrtulník letěl v úterý odpoledne pro zraněného řidiče kamionu se dřevem, který se u Dubé převrátil do příkopu. Odklízení vysypaných klád trvalo hodiny.

Středa 29. ledna:

Českolipská nemocnice slavnostně představila nové angiografické pracoviště, ale i nedávno otevřenou lůžkovou část oddělení léčebné rehabilitace. Modernizace angiografického pracoviště v českolipské nemocnici přišla na 10 milionů Kč.

Podrobnosti ZDE: Pořadník je nutný. O lůžkovou rehabilitaci je v Lípě zájem

A ZDE: Po 20 letech je v Lípě moderní angiolinka. Ocení ji cukrovkáři

Čtvrtek 30. ledna:

Plavkyně Petra Chocová znovu obhájila prvenství v anketě Nejúspěšnější sportovec Českolipska. Slavnostní galavečer proběhl v Městském divadle v Novém Boru. Kategorii mládeže už podruhé ovládl biker Kryštof Bogar. Mezi týmy vyhráli šachisté Nového Boru, z triumfu mezi kolektivy mládeže se radovali střelci z SSK Manušice.

Výsledky a fotogalerie ZDE: Desátý vavřín pro Petru Chocovou!

Ohlasy ZDE: Vyhlášení Sportovce: trochu legendy, historie i nebezpečí

Vážná nehoda ochromila ve čtvrtek odpoledne dopravu mezi Jestřebím a Zahrádkami. Po čelní srážce dvou aut zůstal v jednom z vozů zaklíněný těžce zraněný řidič, který vezl ženu a osmiletého chlapce. Celý článek ZDE: Muž zůstal zaklíněný pod palubní deskou

Pátek 31. ledna:

V České Lípě odstartovala kampaň na podporu ankety o logu města. Radnice ho vybírá mezi lidmi dle návrhu opozičních zastupitelů. Lidé mohou vybírat ze tří návrhů, hlas svému favoritovi mohou dát do konce února na webu www.mncl.cz nebo prostřednictvím hlasovacích lístků, které jsou k dispozici v městském informačním centru.

Sobota 1. února:

Kvůli nedostatku sněhu museli pořadatelé ze SKI Polevsko odložit plánovaný běžecký závod Lužická třicítka. Sněhová nadílka z pondělí, tedy 5 8 cm sněhu, bohužel nestačila na strojovou úpravu, natož na kvalitní uspořádání nejtěžšího závodu v Lužických horách.

Dost nečekaným výsledkem skončil přátelský fotbalový zápas na umělé trávě v Novém Boru. Domácí divizní tým zde vyzval účastníka krajského přeboru z Doks, který přítomné diváky překvapil a hostitele porazil 2:1!

Neděle 2. února:

Meteorologové vydali varování před silnou námrazou a ledovkou. Pro Liberecký kraj platí výstraha od nedělního dopoledne do úterní 15. hodiny.

Táboření v nepřístupném lesnatém terénu Kokořínska se v neděli dopoledne změnilo v drama pro mladou ženu. Osmnáctileté slečně chytil od táboráku spacák a utrpěla těžkou popáleninu na noze. Nemohla chodit a záchranáři se pro ni museli slanit z vrtulníku. Více ZDE: Ženě začal hořet spacák, když tábořila v lese