„Jedná se o investiční projekt, jehož cílem je obnova vodní nádrže, která se nachází v areálu Dětské léčebny Cvikov. Dříve nádrž patřila k místům, které využívali návštěvníci léčebny k rekreaci a odreagování. Dnes zarůstá trávou a je zanášeno bahnem, které nemá příznivé účinky pro klienty léčebny,“ uvedl Zdeněk Bursa, pověřený vedením ekonomického resortu Libereckého kraje.

Připomněl, že v blízkosti této nádrže je jedna další, která v minulosti prošla úpravou. Nebyly k ní však vybudovány technické objekty, které zabraňují zániku vodní plochy. Je tedy žádoucí, aby se objekty k nádrži v rámci tohoto projektu doplnily.

Dalším cílem projektu kromě obnovy vodní nádrže by byl vznik parku s lavičkami, cestičkami a výsadbou stromů. Zda vše dopadne podle plánů, je ale především otázkou peněz. Celý projekt si totiž vyžádá 2,7 milionu korun, přičemž kraj uvolnil z vlastních prostředků pouze deset procent.

O pětaosmdesát procent peněz bude žádat Evropskou unii a zbylých pět procent by měl kraj získat ze státního rozpočtu. Pokud vše půjde tak jak má, bude nádrž hotová v roce 2011.