Výprava do Prahy proběhla minulý týden v rámci sekundární prevence a činnosti Skupiny pro národnostní a etnické menšiny Krajského ředitelství policie Libereckého kraje

Policisté výlet do hlavního města připravili pro děti z druhého stupně Základní, Praktické a Mateřské školy v České Lípě. Celé akce se zúčastnilo třicet dětí z této školy s doprovodem pěti pedagogů, pro které přijel policejní autobus z Liberce. „Po příjezdu do policejního muzea pro děti byla připravena prohlídka muzea s odborným výkladem," uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková. K vidění byly ukázky policejní výstroje a výzbroje doplněné výkladem, jak se používají a k čemu slouží.

Součástí výstavy je i specifická problematika historie dopravní služby, kriminalistiky a náhledy do vývoje speciálních policejních složek. Mladí návštěvníci se mohli seznámit s historickým vývojem bezpečnostních sborů a složek na našem území od Rakouska-Uherska až po současné trendy v činnosti Policie České republiky. „Beseda byla také doplněna o zajímavé příběhy z policejní praxe, které se skutečně staly," dodala Baláková.