Pro ty sportovně založené je přichystán už 13. ročník maratonu horských kol MTB Bohemie Maraton 2014, který se po několika letech vrací na novoborský cyklistický areál. Ráno budou závodit nejmenší cyklisté na odrážedlech nebo tříkolkách. „V cíli bez ohledu na výsledek na všechny závodníky čeká sladká odměna," řekl Leoš Bogar z TJ Bohemie Nový Bor. Hlavní závod v délce 45 kilometrů startuje v 13:00.

„Letošní přívětivá zima umožnila mimořádně dobré cyklistické tréninkové podmínky, a proto předpokládáme, že se ve čtvrtek sejde v Novém Boru jak řada ambiciózních závodníků, tak i rekreačních jezdců, jejichž hlavním cílem je překonat sám sebe," dodal Bogar s tím, že profil trati je středně obtížný, mírně kopcovitý, ale svojí délkou není nijak extrémní.

Komu pot nevoní, může zavítat na Majáles do areálu bývalého letního kina. Program začíná v poledne přivítáním Karla Hynka Máchy, pokračuje například vystoupením studentů ZUŠ z České Lípy či tanečních skupin Dance c.lock 7ever a Boráček nebo improvizační show Novoborské partičky. Program uzavřou koncerty; začínají v 17:00 a potrvají až do 21:30. Po celé odpoledne budou v Horových sadech probíhat rukodělné dílničky, sportovní aktivity a nebude chybět občerstvení.