V sobotu bude Kulturní dům v České Lípě již popáté hostit velkou akci taneční hudby Unique Hall Festival. Na minulé ročníky se do centra města přijeli pobavit lidé z celých severních Čech, ale i ze sousedního Německa. Rozhodně se jedná o jednu z největších akcí taneční hudby v okolí České Lípy. Pořadatel akce Robert Váca si pro všechny návštěvníky připravil velké překvapení, dj z Británie, který si říká D.O.D. Jak náročné je akci připravit, a jak se povedlo přimět tohoto dj zahrát v České Lípě, jsme se zeptali přímo organizátora akce.

Na jarní halové edici Unique zahraje uznávaný britský dj D.O.D. Proč jste zvolili právě jeho?

S výběrem umělců, řekněme ze současné elektronické taneční hudební scény, mi hodně pomáhá dj Manene. Sleduje trendy a má přehled o tom, kterého z djs stojí za to pozvat. D.O.D. nám přesně zapadal do konceptu Unique Hall Festivalu.

Jaké bylo přemluvit uznávaného dj z Británie, aby vystoupil v České Lípě?

V dnešní době je to spíše otázka peněz, pokud nabídnete dostatečně lukrativní honorář a máte již nějaké zkušenosti se zahraničním bookingem, umělec zřídkakdy odmítne nabídku.

Měl nějaké zvláštní požadavky?

Nic nestandardního, naopak, podle mě patří k těm velmi skromným djům. Jediné požadavky jsou na hotel nejvyšší kvality, limousine servise z letiště a na vystoupení.

Kdo takovou akci vymyslel?

Koncept Unique Festivalu má již pětiletou tradici, na počátku bylo pár klubových akcí, pak se Unique rozrostl o Open Air, který letos 8. července proběhne poprvé na novém místě, v Mladé Boleslavi na Krásné Louce. Udělat Unique v České Lípě byl nápad mého kamaráda, dje Marinose Caswella, já dodal brand, on dodal nápad s lokalitou a bylo.

Kolik se celkem na přípravě Unique podílí lidí?

V mém teamu je cca 10 lidí. Samozřejmě něco jiného je plánování a promo, celá realizace a stavba festivalu na místě, tam je to číslo výrazně vyšší.