Na zhotovení studie, která by měla být připravená nejpozději do konce roku, už vyhlásilo soutěž. Je z toho zřejmé, že myšlenku hledání investora pro pobřeží ve Starých Splavech Doksy neopustily, ale také se zdá, že chystají změnu formy výběru.

Předmětem aktuální soutěže, kterou Doksy vyhlásily, je „zpracování ekonomické analýzy záměru směřujícího k revitalizaci pobřeží Máchova jezera ve Starých Splavech formou investice soukromého subjektu, a to v rozsahu výstavby nového objektu kavárny či cukrárny na molu pro výletní parníky v turisticko-rekreační lokalitě ulic Pobřežní a Přístavní ve Starých Splavech," píše se v zadání veřejné zakázky.

Autoři, kteří budou ekonomickou analýzu výdělků budoucího investora zpracovávat, dostali už v zadání soutěže údaje, s nimiž budou pracovat. Takže do svých propočtů musí zahrnout maximální kapacitu 25 míst v kavárně, minimálně 15 let trvající smlouvu, kterou město s investorem uzavře, sezonní provoz a zákazníky z takzvaných „širokých vrstev". Tento termín radnice v Doksech vysvětluje tak, že cukrárna „nebude v nejnižší ani nejvyšší cenové hladině". A ještě jednu proměnnou si budou muset analytici do svých vzorečků dosadit: počet prodaných lodních lístků.

Doksy už letos investora pro pobřeží ve Starých Splavech hledaly. Vše ale nakonec o letních prázdninách „odpískaly". „Výběrové řízení už nabralo takové zpoždění, že nebylo možné dodržet termíny vyhlášeného záměru pronájmu, především tedy uskutečnění investic," vysvětlila konec akce už dříve starostka Doks Eva Burešová.

Nyní se zdá, že Doksy už hledají investora pouze pro výstavbu kavárny a že až ho vyberou, uzavřou s ním koncesní smlouvu, jak je běžné u takzvaných PPP projektů, kde se propojují zájmy veřejného a soukromého sektoru.