Motto – „Je to neustálý kolotoč, ale věřím, že lidé kvalitu ocení.“

Do řeznictví jsme zavítali, neboť chceme společně s Velkopopovickým Kozlem a čtenáři Deníku najít nejšikovnějšího fachmana českolipského regionu, kterého pak Kozel odmění za poctivou práci a jeho řemeslný kumšt. Pavel Staněk provozuje řeznictví společně se svou manželkou Miloslavou a od začátku 90. let, později se přidal i syn Vojtěch. Podnik ustál zdražování masa i rozmach supermarketů. Za tím vším stojí každodenní dřina a především kvalita. „Není to jednoduché, člověk se musí přizpůsobovat době a stále zlepšovat služby,“ potvrzuje řezník. Spolehnout se může na svou rodinu i personál.

Nejlepší odměnou po práci jsou pro Pavla Staňka chvíle klidu. Rád si zasportuje a kdo by čekal, že jeho nejoblíbenějším jídlem je něco od masa, spletl by se. „Miluji míchaná vajíčka. Je to s manželkou náš rituál každou sobotu nebo neděli, že se k snídani dělají vajíčka. Ona je umí na jedničku,“ dodává.

Pavla Staňka jsme zeptali na tajemství jeho úspěchu. Prozraďte nám, co podle vás děláte lépe než ostatní a kvůli čemu se Vaši zákazníci stále vracejí?
„Věřím, že je to díky kvalitě našich výroků, o kterých zákazníci vědí, že si je vyrábíme sami ze 100 % masa a lidem chutnají. Navíc pro zákazníky připravujeme tzv. „tématické jídelníčky“, naposledy to byly například řecké dny, kdy jsme nabízely gyros, mořské ryby nebo grilované lilky. Ale v první řadě, je to o kvalitě, práce i surovin.“

Na co se nejvíce těšíte po dni plném práce?
Na odpočinek, někdy aktivní v podobě návštěvy bazénu nebo výletu na kole, a někdy na chvilku klidu doma s manželkou. A taky na pivo.