„Při pátečních kontrolách jsme našli drogu u 49 lidí. Sedm z nich jí mělo v takovém množství, že jsme její držení kvalifikovali jako přečin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu,“ sdělila mluvčí krajské policie Ivana Baláková.

Držitelem rekordu je 28letý muž z Tachovska, který si na technoparty vezl 16,5 tablet extáze a 7 gramů kokainu. Menší množství drog se pak první festivalový den pokusilo pronést 42 lidí. 

„Jednalo se zase o extázi, kokain a marihuanu. Tyto přestupky jsme řešili na místě uložením blokové pokuty do výše 10 000 korun,“ dodala mluvčí.

Páteční nehoda vlaku a nákladního vozu v Zákupech.
Zraněný člověk a milionová škoda. Vlak v Zákupech smetl na přejezdu náklaďák

V sobotu našli policisté drogy u dalších šestnácti lidí. Policisté zachytili také několik řidičů pod vlivem alkoholu či drog. Nejvíce „nadýchal“ v pátek v poledne 35letý muž, který v sobě měl 3,22 promile.

V noci z pátku na sobotu policie řešila jedno napadení, kdy se 22letý cizinec pokusil oloupit stejně starou účastníci akce o iphone. „Muž jí nejprve podrazil nohy, a když spadla na zem, vytrhl jí telefon z ruky a chtěl s ním utéct. Naštěstí byla na blízku ochranka, která lupiče zadržela a předala nám ho. Napadená žena je v pořádku a žádné zranění neutrpěla,“ doplnila mluvčí.

Druhá festivalová noc proběhla z pohledu policie klidně.