Nejprve auto stálo na zahradě domu v této ulici, pak se ocitlo na komunikaci, navíc postavené tak, že se kolem něj nedalo téměř projet. Strážníci dohledali majitele auta. Ten se k němu ale nehlásil. Uvedl, že mu někdo v noci vnikl na zahradu a z ní „ukradl" auto a částečně jej rozebral.

Celý tento případ podléhá rozsáhlé administrativě, protože jde o nakládání s majetkem, který i přes svůj pokročilý stav rozpadu někomu patří. Na konci minulého týdne odtahová služba auto naložila a převezla na odstavné parkoviště. Zároveň správce komunikace řeší likvidaci vraku. Dva měsíce bude viset na úřední desce oznámení, že pokud se nepřihlásí majitel, bude auto fyzicky zlikvidované.

Až na konci této mašinerie je odklizení jednoho vraku. Následuje vymáhání nákladů po majiteli.

„Ne každé auto, které někde na parkovišti stojí dlouhou dobu, je vrakem. Zákon o pozemních komunikacích říká, že vrak je silniční vozidlo, které je pro závady v technickém stavu zjevně technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích) a obnovení způsobilosti by si vyžádalo výměnu, doplnění nebo opravu podstatných částí mechanismu nebo konstrukce silničního vozidla," dodává Eva Vlastníková, mluvčí Městské policie Česká Lípa.

Nejprve auto stálo na zahradě domu v Mikovcově ulici, pak se ocitlo na komunikaci, navíc postavené tak, že se kolem něj nedalo téměř projet. Zdroj: MP Česká Lípa