Křest nadace Andělská tvář proběhne za účasti osobností filmového plátna těsně před čtvrtečním koncertem Petra Koláře na českolipském náměstí.
Jak Deníku řekla zakladatelka nadace Martina Vágnerová, připravují řadu kulturních akcí, jejichž výtěžek chtějí použít na natočení druhého dílu filmu Andělská tvář. „To, co film vydělá, pak plánujeme investovat do českolipské porodnice,“ říká. Budoucí maminky pak už nebudou muset jezdit za vyšetřením trojdimenzním ultrazvukem do Liberce nebo Mladé Boleslavi.
Protože nadace bude sídlit v České Lípě, plánují i další akce v tomto městě. „Potěšilo by nás, kdyby českolipské maminky mohly s dětmi chodit v létě na pěkné koupaliště s teplou vodou,“ popisuje Martina Vágnerová.
Jednou z kmoter nadace bude i Hana Marie Körnerová, autorka scénáře filmu Andělská tvář. „Právě dokončila druhou část a věnovala mi ji. Celý výtěžek z prodeje půjde na konto nadace,“ popsal další z počinů producent Jiří Pomeje. Do České Lípy přijede ale i režisér filmu Zdeněk Troška a další jeho tvůrci a herci.
Samotný koncert Petra Koláře začíná ve čtvrtek 13. prosince asi v 18 hodin. “Protože nebude právě teplo, budou se moci posluchači během koncertu Petra Koláře zahřívat starostenským svařákem. Ten bude na účet starostky Hany Moudré, která je členkou správní rady nadace,“ připomněl Jiří Pomeje.
Petr Kolář vystoupí v České Lípě poprvé. „Na koncert se opravdu těším. Zvlášť proto, že bude spojený s akcí, která podporuje děti,“ dal se slyšet stříbrný slavík Petr Kolář. Výtěžek ze vstupného na koncert poputuje také na konto nadace Andělská tvář.

Další zprávy z regionu najdete zde