Město sem pracovníky vyslalo, aby se začal naplňovat plán, který si radnice letos na jaře předsevzala: zvelebit a pro veřejnost otevřít areál koupaliště v Dubici. Pracovníci na veřejně prospěšných pracích tak už dostali za úkol odplevelit parkoviště a zlikvidovat přerostlou zeleň v celém areálu. Tráva by pak neměla být už ani na pláži, ze které se navíc odbagruje starý písek a doplní nový.

Z areálu mizí poničené buňky plavčíka a také chatky po bývalém autokempu. Jejich likvidace probíhala právě minulý pátek. Opravy se naopak mají dočkat buňky se sociálním zařízením, sprchami, šatnami a domky pro občerstvení. Novotou by měly zářit také prolézačky na dětském hřišti, hřiště na minigolf a také hřiště na plážový volejbal.

 „Naším záměrem je, aby tento přírodní areál znovu ožil a lidé ho mohli začít využívat k rekreačním účelům. Uzavřít ho na zámek je velká škoda." Jak zároveň zdůrazňuje místostarosta Jiří Kočandrle, město však neplánuje proinvestovat tady desítky milionů korun, ale naopak. „Cílem je s minimálními náklady maximalizovat to, co areál může postupnou revitalizací návštěvníkům během sezóny nabídnout."

Koupání v Dubici bude prozatím zakázáno. Radnice se však domluvila s Krajskou hygienickou stanicí v Liberci na pravidelných kontrolách jakosti vody, které ukáží, jak moc je voda znečištěná a zda existuje dostupné řešení, jak ji co nejrychleji vyčistit. „Věřím, že v budoucnu budou dostupné technologie, které nám umožní i vodu v Dubici vyčistit tak, aby se v ní opět dalo koupat," dodal Kočandrle.