„Bude se tím zabývat příští jednání dozorčí rady českolipské nemocnice. Myslíme si, že je dobré držet stejné principy v obou zařízeních, navíc se snažíme dohodnout systém, který bude pro manažery motivační a bude zohledňovat výsledky práce," uvedla na dotaz Českolipského deníku Zuzana Kocumová, náměstkyně hejtmana, zodpovědná za rezort zdravotnictví.

Do jednání dozorčí rady, která by se měla sejít příští týden, nechce kraj zatím otázku více komentovat.

„Nejprve se chceme seznámit s dřívějším systémem a předložit naše návrhy. Je možné, že v českolipské nemocnici nebude třeba nic měnit. I když myslím, že ani tady motivační manažerský systém nefungoval," připustila Kocumová.

Po úpravách smluv a platů u ředitele a jeho náměstků v liberecké nemocnici zveřejnil kraj dokonce výši platů těchto manažerů. Podle Kocumové se tak pravděpodobně stane také v případě platů českolipských „šéfů". „Jsou to důvěrná data, kde musí dát obě strany souhlas se zveřejněním. Věřím, že to nebude problém, ale i tuto věc budeme probírat až příští týden," dodala Kocumová.

Plat ředitele v Liberci se nyní pohybuje od 90 do 100 tisíc korun za měsíc, u odborných ředitelů mezi 70 až 80 tisíci korunami. Podle kraje je tak plat ředitele cca o 75 000 tisíc nižší, než byl za předchozího vedení a obecně se platy vedení snížili přibližně o 40 procent.