Už čtrnáctý ročník komunitní akce Andělská slavnost pořádá o víkendu dětský domov v Krompachu. Ve spolupráci s občanským sdružením Letní dům chce jejím prostřednictvím propojit prostředí dětského domova s místní komunitou. Na malé i velké návštěvníky čeká bohatý program.

Akci v pátek zahájí andělské zjevení, na které v 17 hodin naváže stínová pohádka Skřítci divadla Toy Machine. „Andělské zjevení je naše malé překvapení pro děti, kdo chce vědět, oč jde, ať přijede do Krompachu," láká na akci ředitelka dětského domova Regina Stiblíková.

Sobotní program začne obchůzkou malých andělů Krompachem, ve 13:00 se pak veřejnosti otevřou v prostorách dětského domova tvůrčí dílny. Děti i dospělí si budou moci vyzkoušet výrobu ozdob z vosku, andělů z korálků či andělských papírových čelenek, zkusí si ale také žonglování a jiné artistické kousky.

„Děti se těší už od podzimu. Je to naše největší akce, navíc je to už její čtrnáctý ročník, tudíž jí máme všichni hluboko pod kůží," líčí náladu v domově Stiblíková.

Program pokračuje v kostele Čtrnácti svatých pomocníků, kde od 16:00 vystoupí sbor dětí z dětského domova a také písničkář a kytarista Jan Matěj Rak. Návštěvníci se mohou těšit i na ohňovou show v podání skupiny Hypnotica. Andělský večer vyvrcholí tradiční hostinou, která je určena pro děti z dětského domova a jejich hosty.

„Na večeři by mohlo přijít až sto lidí, těší mě, že zatím nikdo neodmítl naše pozvání," řekla Deníku Stiblíková s tím, že stejný počet lidí očekává i na vystoupení v kostele. „Tam je místa dost, mačkat se určitě nebudeme," dodala s úsměvem.

Andělé Krompach neopustí ani v neděli, v deset hodin je na programu pohádka Tři sestry a jeden prsten v podání divadla Ty-já-tr / Hrobeso.