Hladký asfalt a pohodlné míjení s protijedoucími vozidly. Komfort, který řidičům jedoucím po silnici II/273 mezi Mšenem a Okny u Doks dlouhá léta chyběl.

Stavebníci již notně pokročili a dokončili druhou ze tří etap od základu zmodernizované komunikace za více než padesát milionů korun. Celá by měla být hotová na podzim letošního roku. Na hranicích Středočeského a Libereckého kraje, kde stavba před čtvrt rokem začala, je už nyní možné pozorovat propastný rozdíl v šíři a kvalitě vozovky.

Původní silnice byla široká jen pět metrů. Dvě protijedoucí nákladní vozidla měla problém se v některých úsecích vyhnout. Celková modernizace přinesla mimo jiné rozšíření na šest a půl metru. Větší bezpečí jistě uvítají i cyklisté a chodci, kteří vyrážejí za krásami Kokořínska.

„Díky realizaci projektu budeme mít kvalitní dopravní spojení Libereckého a Středočeského kraje, propojení rekreačních oblastí Máchova jezera a Kokořínska,“ řekla před časem radní Libereckého kraje Radka Loučková Kotasová. Zároveň podotkla, že vítané bude i napojení na rozvojovou oblast Mělnicka.

Celý projekt vyjde na 55 milionů korun. Největší část zafinancoval Integrovaný regionální operační program, ze kterého Liberecký kraj čerpá na stavbu dotaci.

Práce nyní pokračují na posledním úseku od křižovatky Luka do Oken. Doprava bude do podzimu omezena. Zdroj: Deník/Jiří Jelínek