Po více jak deseti letech prozatím končí provoz na muzejní železnici mezi Č. Kamenicí a Kamenickým Šenovem. Dosavadní provozovatel trati Klub přátel lokálky se nedohodl s novým majitelem železnice a historické vlaky tak nevyjedou ani o nadcházejícím víkendu, kdy byly v plánu Velikonoční jízdy.
„Naše jedenáct let trvající úsilí získat trať do vlastnictví a vybudovat zde plnohodnotné železniční muzeum končí nezdarem, přesto na dobu strávenou na této lokálce nikdy nezapomeneme,“ říká za KPL Miroslav Fogl. Muzeum železničních drah na nádraží v Kamenickém Šenově se návštěvníkům naposledy otevře o velikonočním víkendu a následující pondělí. „Předpokládáme, že k obnovení jízd pod hlavičkou KPL na muzejní železnici již nedojde,“ dodává Miroslav Fogl.
Čtyřkilometrovou trať získal ve veřejné soutěži loni v prosinci Klub železničních cestovatelů. Jak bude vypadat budoucnost lokálky zatím není jisté. Nový majitel měl v plánu svolání schůzky zástupců obcí a měst kolem tratě, kde měl představit své záměry. K tomu však zatím nedošlo.