Na takovou událost se do centra města tradičně přijíždějí pobavit lidé z celých severních Čech, ale i ze sousedního Německa, což se také projevilo na obsazenosti hotelu a penzionů ve městě. Sehnat v sobotu ubytováni bylo v České Lipě téměř nemožné. Akce opět atakovala rekordní návštěvnost. „Návštěvníků bývá několik stovek," říká Robert Vaca, pořadatel akce.

Přípravy festivalu taneční hudby se rozjely už v dubnu, kdy se v KD Crystal konalo třetí pokračování akce. „Přibližně tři týdny před akcí se začínají řešit provozní věci a také, jak přesně bude vypadat stage," popisuje přípravu Vaca.

I tento víkend dorazily do Lípy stovky účastníků, pro které hrálo patnáct dj's a nechyběly ani tanečnice, které si říkají Wildcats. Jedním z dj's byl Karel Vaníček, který si říká SunBeam a do České Lípy jezdí hrát z Prahy. „Jsem jediným djem, který je u akce od začátku veškerého plánování, jsem rád, že mě publikum v České Lípě už dost vnímá. Já se vždy snažím zahrát trošku něco jiného, než to, co se hraje celou noc a myslím, že se na to plno lidi těší," vypráví Karel Vaníček.

Celá akce trvala v kulturním domě Crystal až do ranních hodin. Následovala také afterparty v místním klubu Luxor. „Dorazilo asi pět set lidí, hráli jsme až do osmé hodiny ranní, bylo to neskutečný a dost jsme si to užili," říká Radim Váňa, který hrál jako dj na afterparty.

Právě z důvodů, že taková událost trvá až do ranních hodin, se její účastníci často posilňují drogami. S tím počítala i policie. „Kriminalistům, kteří byli na místě v civilním oblečení se podařilo zadržet dva muže, které na místě usvědčili z držení extáze v množství větším než malém, tedy v množství, které převyšuje osobní potřebu," uvedla Vladimíra Šrýtrová, krajská tisková mluvčí policie.