Na opravu jedné z nich, kříže s kamenným soklem, nyní přispěla Nadace Via. Obnovu památky iniciovali samotní obyvatelé malé obce u Doks, kteří zachránili zbytky poničeného kříže. Zachoval se pouze pískovcový sokl kříže s nikou. Chybí pískovcová hlavice a kovový kříž.

Místní občané budou pomáhat a především se o obnovenou památku dále starat. O rekonstrukci kříže se postará sdružení Drobné památky severních Čech, které Nadace Via pošle 36 500 korun.

„Spolek se obnovou a dokumentací památek ve svém regionu zabývá již od roku 2002. V nevyužívaných památkách se snaží pořádat kulturní akce a upozornit tak na stav jednotlivých památek. V roce 2006 uspořádal spolek za podpory Nadace Via konferenci o drobných památkách, ke které vydal i sborník se zkušenostmi a návody k opravě drobných památek," uvedl Zdeněk Mihalco z Nadace Via, která letos formou grantů podpořila celkem dvaadvacet projektů projektů skupin aktivních lidí po celé republice, kteří se rozhodli ve svém okolí opravit a oživit drobné památky.