Doga jménem Chuck je u svého majitele. Než se mu ale vrátila, putovala ze záchytného kotce k ženě, která tvrdila, že pes je její. „Příběh Chucka jsme začali sledovat ve chvíli, kdy hlídka odchytila dvojici toulavých psů. Netradiční kamarádi, doga a kříženec jezevčíka, se potulovali po České Lípě," říká Eva Vlastníková, mluvčí Městské policie v České Lípě.

Po zveřejnění fotografií psů se o dogu nejprve přihlásila žena, která dokladovala tři dny starou darovací smlouvou, že je majitelkou psa. Ihned si pro něj přijela, odvezla si jej domů a psa také nechala očipovat.

„Následujícího dne se ozval muž, který taktéž tvrdil, že doga je jeho. Jako důkaz předložil očkovací průkaz a doplnil, že jde o křížence dogy s ohařem," uvádí Vlastníková. Městská policie kontaktovala ženu a upozornila ji, že pokud se prokáže, že pes patří někomu jinému, bude ho muset vrátit. Žena přišla i na služebnu strážníků a znovu sdělila, že je majitelkou psa a nikomu ho nevydá.

Ženu strážníci upozornili, že pokud si někdo přivlastní cizí věc, jde o majetkový delikt. V následujících dnech potom probíhala šetření a dokazování, komu pes vlastně patří. Důkazy o tom, že pes má majitele a nikoliv majitelku, předložil muž z Nového Boru. Toto potvrdil i veterinář, který Chucka očkoval před několika lety.

Strážníci vyzvali ženu, aby psa vrátila. Ta připustila, že ačkoliv je pes velmi podobný tomu, kterého měla, nemusí jít o stejné zvíře. Odvezla si ho v dobré víře, že je to její pes. Měla ho ale jenom tři dny a zřejmě došlo k omylu. Chucka dobrovolně vydala, domluvila se s majitelem a oba, respektive všichni tři se v dobrém rozešli.