Náměstí Republiky v Doksech je oblíbeným místem setkání. Už ve čtvrtek si na něm dali dostavení členové politické strany Tomia Okamury a na opačném konci plochy debatoval prezident Miloš Zeman s občany. „Měli jsme to zarezervované dřív," tvrdili Okamurovci.

V sobotu 13. května byl zájem také velký a i v tomto případě se pořadatelé dvou nezávislých akcí mezi sebou domluvili.

„Vyšli jsme motorkářům vstříc," říká organizátor tradičního Májového veselí Jiří Rutter.

JEDNOSTOPÁ CHARITA

Takže zatímco uprostřed náměstí mezi stánky a atrakcemi pro děti zpíval Country gang Cvikov „Když si báječnou ženskou vezme báječnej chlap", kolem kavárny Republika na jihovýchodním cípu náměstí se postupně řadily nablýskané jednostopé stroje. Těch se nakonec sešlo kolem sedmdesáti, aby se krátce po poledni vydali na spanilou jízdu po Kokořínsku.

Po čtvrté se motorkáři vrátili na místo, aby si vyposlechli odpolední koncert s charitativním přesahem.

„Vybíráme dobrovolné vstupné, které půjde Sáře holčičce, která je po autonehodě upoutaná na lůžko," říká pořadatel motorkářského 3. srazu Bikers klubu Doksy Daniel Pražák.

Účastníci byli více než štědří a do speciálně upravené luxfery společně vybrali jedenáct tisíc korun. Pražák je společně s několika kolegy, jak jinak než na motorce, zavezl hned druhý den Sářiným rodičům. Peníze pomohou financovat nákup speciálního zdravotnického lůžka.