Ten tvrdil, že jej ve čtvrtek po desáté hodině večer napadla skupina mladíků a pořezala ho. V pátek se přiznal, že nemluvil pravdu, zranil se sám.

Policisty kontaktovala známá mladého muže s tím, že jej asi čtveřice patnáctiletých mladíků napadla před barem Shark v Novém Boru poté, co jim odmítl vydat cigaret.

„Vypověděl, že jeden z mladíků jej prý udeřil zezadu do hlavy tak, že upadl na zem. Když ležel, měl mu jiný z útočníků způsobit řeznou ránu na obličeji,“ popsala českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

K údajně napadenému muži vyjeli v noci záchranáři, kteří jej převezli do českolipské nemocnice. „Muž měl řeznou ránu na čele, lékaři jej ošetřili a propustili domů,“ řekl mluvčí českolipské nemocnice Petr Pokorný.

V ulicích Nového Boru dohlíží na bezpečnost těžkooděnci. Ti se do města, kde v srpnu pětice Romů napadla mačetami hosty v jednom z barů a vážně je zranila, vrátila po nedávných dvou útocích romských výrostků na místní mládež. V jednom z případů, policisté vypátrali dvojici nezletilých pachatelů a jejich útok označili jako rasistický. Po útočnících z druhého případu stále pátrají.

Vzhledem k napjaté situaci ve městě se dalším nahlášeným útokem policisté intenzivně zabývali. „Policisté vyslechli kromě údajně napadeného i jednoho svědka. Jejich výpovědi se lišily a v pátek dopoledne se mladík pod tíhou důkazů přiznal, že nemluvil pravdu,“ doplnila Ivana Baláková.