Mnoho už bylo napsáno o proslulém hledači pokladů Josefu Mužíkovi. Poté, co se přestěhoval do obce Ploužnice na Českolipsku a začal pátrat i zde, zaměřili jsme svou pozornost na jeho soustavné pátrání i my.
Stejně jako ve Štěchovicích, kde hledá svůj poklad mnoho let a dosud ho nenašel, i na Českolipsku pátrá po mnoha zajímavých věcech. Letci, poklady, bedny s dokumenty. To všechno Mužíka zajímá a také by to na Českolipsku mělo podle něj být zakopané na nejrůznějších místech. O všech lokalitách si vede bezvadné záznamy a zdá se, že vše, co dělá, má podloženo důkladným zpracováním důkazů.
Všechny jeho pokusy však zatím skočili tak, že to, co hledal, nenašel. Buď našel něco jiného nebo nenašel nic. Ani to mu však elán nebere a ani investovaných milionů nelituje.
Plní si svůj životní sen. Objasňuje záhady a hledá poklady. Pro mnoho lidí by to mohla být ztráta času a peněz. Pro něj ne. Je nadšený ze svého pátrání a není důvod mu v něm bránit. Nezbývá nic jiného, než mu popřát více štěstí při jeho dalším hledání.

Další zprávy z regionu najdete zde