Ten radnici v rámci vyhlášeného zadávacího řízení na údržbu zeleně předložil cenově nejvýhodnější nabídku, a proto s ním město uzavře čtyřletou rámcovou smlouvu.

„Koncem března vyprší rámcové smlouvy, na jejichž základě údržbu zeleně po čtyři roky zajišťovali v České Lípě a jejích přidružených obcích dva smluvní partneři. Už od loňského jara jsme proto začali připravovat zadávací podmínky pro výběr dodavatele na další čtyři roky," připomíná místostarosta Juraj Raninec.

Na základě dosavadních zkušeností bylo potom na podzim vypsáno zadávací řízení na výběr dodavatele, který bude zajišťovat údržbu veřejné zeleně pro celý katastr města včetně přidružených obcí. „O dodávku požadovaných služeb a prací projevili zájem čtyři uchazeči. Cenově nejvýhodnější nabídku předložilo sdružení Údržba veřejné zeleně v České Lípě a přidružených obcích s vedoucím společníkem COMPAG CZ a druhým společníkem COMPAG MLADÁ BOLESLAV, a proto zvítězilo," upřesňuje místostarosta.

Ušetřili

Nabídková cena nového dodavatele činila 29 725 tisíc korun. Je tak o deset milionů nižší, než byla předpokládaná hodnota čtyřleté nadlimitní zakázky, kde město vycházelo ze skutečných úhrad za údržbu zeleně, ke kterým připočítalo práce, jež nebyly obsahem dosavadních rámcových smluv. Jde o hrabání a likvidaci listí, úklid psích exkrementů ze zelených ploch a péči o dřeviny, které přibyly v aktualizované inventarizaci.

„Předmětem veřejné zakázky je komplexní údržba veřejné zeleně ve vlastnictví města Česká Lípa. Zároveň je nutné dodat, že opět půjde o rámcový kontrakt, který se městu osvědčil. Jeho největší výhodou totiž je, že si služby a práce objednáváme podle aktuální potřeby města v závislosti na klimatických podmínkách a financích, které má na zeleň ve svém každoročním rozpočtu. Nebo s ohledem na to, kolik lidí zaměstnáváme na veřejně prospěšné práce. Ty můžeme pověřit například hrabáním listí či pletím záhonků a nemusíme tyto práce hradit firmě, " upřesňuje vedoucí oboru technické správy majetku města Petra Novotná.