Pátrání po panu Vladimíru Čadilovi z obce Jezvé na Žandovsku je odvolané. Policisté pana Vladimíra Čadila vypátrali o víkendu, kdy cestoval na horském jízdním kole přes Prahu směrem na Brno po dálnici. Jmenovaný je nyní v péči psychiatrického zařízení. V průběhu své cesty na jízdním kole neutrpěl žádné zranění.

Policie České republiky - Služba kriminální policie a vyšetřování Okresního ředitelství Česká Lípa vyhlašuje pátrání po pohřešovaném 56-letém Vladimíru Čadilovi z obce Jezvé na Žandovsku.
Jmenovaný odešel ze svého domova dne 7. května kolem 13. hodiny a nyní zřejmě cestuje na modrém horském jízdním kole, které si vzal sebou. Vzhledem k tomu, že muž trpí pokročilým stádiem Alzheimerovy choroby, může se snadno ocitnout v ohrožení svého zdraví či života. Pohřešovaný si navíc nevzal z domova na cestu žádné léky, doklady ani peníze. Naposledy byl viděn na svém horském jízdním kole dne 7. května mezi 15.00 až 15.30 hodin na silnici I/9 mezi obcemi Zahrádky a Jestřebí. Muž s nikým nekomunikuje a sám téměř nerozumí verbálnímu projevu. Nemocný muž se doposud zdržoval jen v místě svého trvalého bydliště a nebyl nikdy pohřešován.
Vladimír Čadil je vysoký 182 cm, štíhlé postavy. Má hnědé oči a šedé vlasy zastřižené tzv. na ježka s čelní pleší. Při odchodu z domova měl na sobě černé kalhoty, černo-hnědou košili s krátkým rukávem, dále černo-zelenou vestu a na nohou pantofle a bílé ponožky.
Informace vedoucí k vypátrání pohřešovaného vážně nemocného muže přijme každá služebna Policie ČR nebo známá linka 158.