Tutti Frutti, Miniklauni, CL-owns, Dance Clock Seven. Tak by měla vypadat akce Dance Meeting 2013, která se v České Lípě uskuteční 28. června jako součást českolipských městských slavností.

Dance meeting se poprvé uskutečnil předloni v létě v městském parku. Teď se přesouvá do centra města.

„Chceme street dance ukázat široké veřejnosti, aby lidé pochopili, že tento styl tance a hip hop jako jeho kultura neznamená jen počmárané zdi, sprostá slova, rap, kalhoty až u kolen a nevychovanou mládež," říká Tomáš Houferák z týmu organizátorů akce.

Atraktivní souboje čili battly

Cílem akce podle něj také je ukázat, že pro to, co mladé lidi baví, mohou sami hodně udělat, a že taneční kultura je v České Lípě na velké úrovni.

Street Dance 2013 se odehraje před obchodním domem Banco. Tanečníci si před davy lidí, které k městským slavnostem patří, budou moci vyzkoušet „jam" (jakýsi volný styl) nebo takzvané „battly", atraktivní vyřazovací souboje. Taneční skupiny zase čeká klání „crew vs. crew".

Vítězná taneční formace si odnese putovní pohár, pro vítěze v kategorii jednotlivců mají organizátoři připravené zajímavé ceny. Hlavní sponzor věnoval například poukazy v hodnotě dvou tisíc korun,

Po skončení akce v centru města se bude konat after party v music clubu Prdel.

Street Dance 2013

- uskuteční se 28. června od 13 hodin před OD Banco jako součást městských slavností v České Lípě

program:

13.00 - oficiální start

13.10 - jamování

13.45 - souboje v break dance

15.00 - souboje v c-walk

16.00 - souboje ve street dance

18.30 - vyřazovací souboje tanečních formací

20:00 - vystoupení českolipských raperů

21.00 - Acme & Friends