Prodejci se tím dopouštějí porušování zákonů a nařízení města.

V obou případech se ale pokoušeli marně. V jednom z domů na sídlišti Špičák dva muži nabízeli levnější energie. S otázkou na výši nájemného a nabídkou nižších nákladů na bydlení se jeden z nich vetřel ke starší obyvatelce. „Ta jej do bytu pustila a strávila s ním asi 45 minut. Když si vše rozmyslela, nabídku odmítla a přivolala souseda, domovníka," uvádí Eva Vlastníková, tisková mluvčí městské policie.

Domovník okamžitě kontaktoval městskou policii. Na chodbě domu se k prodejci připojil další muž, chvíli hovořili s domovníkem a pak rychle odešli, nasedli do auta a odjeli. „Důvěřivé ženě se z bytu nic neztratilo. Prodejci porušili zákon a nařízení města," dodala Vlastníková.

Podobně tomu bylo v druhém případě. Tři elegantně oblečení muži se snažili dostat do domu v Budyšínské ulici, nikdo jim ale dveře neotevřel. Jedna z obyvatelek zavolala strážníky městské policie. „Hlídka zadržela jednoho z mužů, ostatní se rychle rozprchli. Elegán tvrdil, že jde jen náhodou kolem a k dealerům vůbec nepatří," popisuje Vlastníková. Protiprávního jednání se nestačil dopustit, a tak mohl po prokázání totožnosti odejít.

Pokud byste se s podobným případem setkali, obraťte se na městskou nebo státní policii.