Před čtyřmi lety se do čela nemocnice postavil na tři měsíce po odchodu tehdejšího ředitele Marcela Zhorného. Nyní znovu sedí v ředitelské kanceláři po nedávno odvolaném Petru Chmátalovi. A opět na tři měsíce.

Jeho úkolem je podle prohlášení dozorčí rady a představenstva připravit výběrová řízení na významné pozice v managementu. Společně se má s představenstvem podílet na stabilizaci nemocnice, nastartování nových postupů v jejím řízení a lepší spolupráci s Krajskou nemocnicí v Liberci.

Váhal jste nad nabídkou vrátit se do nemocnice? A kdo Vám nabídku dal?

Po změnách, které nedávno provedla dozorčí rada, jsem byl představenstvem pověřen řízením NsP Česká Lípa, a.s., a to na pouhé tři měsíce. Problematika a prostředí českolipské nemocnice mně, ale vzhledem k dřívějšímu působení, není neznámá. Ihned jsem začal zpracovávat nezbytné a relevantní informace, potřebné k řízení nemocnice.

Máte se podílet na stabilizaci nemocnice. V čem je destabilizovaná?

Dovoluji si odmítnout spekulaci, že by společnost byla destabilizovaná. Nemocnice funguje, jak má a hodlá i nadále zajišťovat zdravotní péči v dosavadním rozsahu.

Kdy nemocnice vyhlásí výběrová řízení a na jaké pozice?

V současné době připravujeme výběrová řízení na obsazení manažerských pozic, tedy na místa generálního ředitele, technicko-provozního ředitele a ředitele pro léčebně-preventivní péči. Samotné výběrové řízení vyhlásí dozorčí rada, která bude mít spolu s představenstvem hlavní slovo při výběru konkrétních uchazečů. Ti mají společné jednání 16. května.

Jaroslav Kratochvíl v nemocnici: Jaroslav Kratochvíl poprvé přišel do českolipské nemocnice společně s předchozím ředitelem Marcelem Zhorným, pod nímž pracoval jako finanční ředitel. Když Zhorný v květnu 2009 ze soukromých důvodů rezignoval, Jaroslav Kratochvíl po něm převzal na tři měsíce vedení nemocnice. V té době působil také v představenstvu českolipské nemocnice, byl jeho místopředsedou a poté i předsedou. Působil tak v jednom týmu mimo jiné s tehdejším ředitelem liberecké nemocnice Luďkem Nečesaným a náměstkem ředitele jablonecké nemocnice Milanem Trpišovským. Po příchodu Petra Chmátala v srpnu 2009 Kratochvíl nemocnici opustil. Teď je po nedávném odvolání Petra Chmátala zpět.