Patří mezi stále více vyhledávané cíle turisty a výletníky. A kromě samotného centra města roste také zájem o lokality ležící mimo samotné epicentrum. To je Nový Bor. Město, které musí turistům vycházet vstříc. Aktuálně pro ně připravilo nové informační tabule.

„Začátkem června jsme instalovali infotabuli v prostoru cykloareálu, která obsahuje na jedné straně krátká sdělení o samotné lokalitě, o akci Novoborské kufrování a rovněž o cyklostezce spojující Nový Bor se Sloupem v Čechách," popisuje Petra Svobodová Nemleinová, vedoucí Turistického informačního centra Nový Bor (TIC).

„Na druhé straně je umístěna pozvánka pro návštěvníky směřující od Sloupu s informacemi o Novém Boru, a nechybí ani prostor pro vlepování aktuálních pozvánek na různé kulturní a sportovní akce pořádané městem Nový Bor, informačním centrem, sklářským muzeem, knihovnou nebo DDM Smetanka," dodala šéfka infocentra.

Podle ní se lidé neztratí ani v Janově. Právě tady totiž najdou tři nové panely upozorňující na místní zajímavosti. Ty pak poslouží i pro zdejší obyvatele, protože jejich součástí je také přehled a mapa čísel popisných. „V dohledné době se takové prezentace dočká i Červený rybník v Horním Pihelu," prozradila Petra Svobodová Nemleinová.

Výstavní prostory TIC budou v létě lákat návštěvníky na výstavu grafiky a maleb Jiřího Matuly (od 1. července) a v září zde s největší pravděpodobností  dostanou lidé možnost opět obdivovat zručnost a talent výtvarnic ze skupiny Na tělo. Zkrátka pak nepřijdou ani ti, kteří si plánují odvézt z Nového Boru originální suvenýr. V nabídce TIC je magnetka s ilustrací Zdeňka Hofmana, která zaujme malé i velké turisty.

Suvenýr - magnetka s ilustrací Zdeňka Hofmana.