Fenomén „zdraví" totiž sehrál v příběhu sympatického mladíka zcela zásadní a drtivou roli. Kvůli prodělané dětské mozkové obrně je Honza odkázaný na invalidní vozík a kvůli rakovině přišel nejdřív o tátu a pak i o maminku.

Dost smutný příběh dostal teď v sobotu ve Skalici alespoň jednu šťastnou zápletku. Honza dostal nový notebook, který si hodně přál, a nový telefon. Na obojí se vybralo díky benefičnímu fotbalovému turnaji Skalice celebrity open cup, který ve spolupráci s obcí pořádá modelingová agentura Reas agency a kterého se letos účastnily hvězdy jako zpěvák Petr Poláček či moderátor Televizních novin Petr Suchoň.

„Honzu jsem poznal na fotbalových utkáních ve Skalici, kam rád chodí. Jeho příběh je hodně smutný, proto jsme se rozhodli, že mu pomůžeme. Vloni náš turnaj pomohl malé neslyšící mažoretce, letos Honzovi," řekl Petr Svoboda z Reas agency. „Notebook si Honza hodně přál a pořídit mu i nový telefon mě napadlo, když jsem s ním telefonoval."

Honza je velký sympaťák, nestraní se lidí, je mezi nimi moc rád. Nedělá mu problém mluvit a vyprávět.

I když některé jeho vzpomínky se poslouchají těžko. V sobotu před televizní kamerou třeba hovořil o večeru, během nějž odvezli jeho maminku.

Snad byla skalická benefice zlomovou chvílí a snad mu teď život nastaví přívětivější tvář. Honzo, hodně štěstí!