Právě dnes přitom Nikola nakoukne do míst, kde by se v budoucnu mohla běžně pohybovat, kdyby se její sny splnily. Akční školačku totiž bere starosta Kravař Vít Vomáčka s sebou na Kavčí hory do České televize na živé vysílání diskusního pořadu Máte slovo. Veřejnoprávní televize si totiž starostu vybrala jako jednoho z hostů k aktuálnímu tématu o tom, zda obce mají mít právo vyjadřovat se k udělování zbrojních průkazů.

Nikola tak na vlastní oči uvidí, jak probíhá živé vysílání. „Na Nikole je vidět, že ji tyto věci baví, má k tomu velký vztah, je hodně akční, nestydí se a myslím, že je fajn, když mladí lidé jako ona dostanou možnost podívat se, jak se vytváří televizní pořad v živém vysílání nebo jak vypadá televizní studio," vysvětlil kravařský starosta, proč dívce nabídl, jestli se nechce vysílání také zúčastnit.

Dívka to bere jako velkou příležitost. „Je to skvělá možnost, jak se něco nového naučit a poznat. Určitě mi to dá něco do života," věří Nikola. „Nemusí to být jen zkušenost z vysílání. Hodně se věnuju herectví, třeba bude možnost se tam i poznat s nějakými herci."

O zážitcích z Kavčích hor hodlá budoucí herečka nebo novinářka napsat do školního časopisu Kravinky, pro který píše a který v posledních letech získal hned několik ocenění v celostátní soutěži školních časopisů. „Už se na to chystám a těším se na to," slíbila dívka.

Že si Česká televize jako diskutéra do pořadu Máte slovo pozvala právě starostu Kravař Víta Vomáčku, není překvapením. Starosta už ve stejném pořadu vystupoval například před dvěma lety, když se v přímém přenosu řešilo téma: „Kdo spáchá opakovaně v obci přestupek, bude z obce vykázán. Je to účinná zbraň proti recidivistům?"

Zřejmě díky tematické blízkosti oslovila televize starostu i nyní, když se bude řešit zpřísnění podmínek pro držení zbraní. Společně se starostou Vomáčkou by měl v pořadu vystoupit mimo jiné také Jeroným Tejc, poslanec a předseda sněmovního ústavně-právního výboru, nebo psychiatrička a bývalá ministryně Džamila Stehlíková.

Starostu Kravař si jako hosta do své televizní talk show v minulosti pozval také herec a bavič Jan Kraus.